Meer as net ‘n Wit T-hemp

Afrikaans is verseker ‘n taal wat sekere sê-goed prettig kan uit druk, beter as enige ander taal en dit is hier waar Catherine, die oorspronklike Mevrou ‘n gaping in die mode mark gesien het.  Catherine vertel Mooi Leefstyl hoe die handelsmerk MEVROU & CO. ontstaan het en wanneer ons lees van die passie wat gepaard gaan met die produksie van die klere-lyn kan ons verstaan hoekom die handelsmerk ‘n behoorlik oproer in die Suid-Afrikaanse mode mark gemaak het.

Mevrou & CoMevrou & Co

Hoekom die naam MEVROU & CO. en waar het die idee begin?


Ek het baie tyd in ‘n plek genaamd Vermaakliheid spandeer en sommige van die mense daar het my aangespreek as “Mevrou” en terwyl my vriende dit baie snaaks ondervind het, het hul self toe later my dit begin noem. Om een of ander rede was dit altyd in my gedagtes dat “Sê Dankie Vir Die Tannie” ‘n perfekte T-hemp sou maak. Hierdie uitdrukking is die opsomming van alle Afrikaner se siel-emosionele afwykings.  Een aand na ‘n glas rooi wyn het ek besluit om vriende te nooi om ‘n Donderdag-middag-maatskappy te begin (Ha-ha-ha …) genaamd MEVROU & CO.  Die & Co verwys na ‘n soort gemeenskap wat uit ons kliënte bestaan. en ook enigiemand wat deel van of gehelp het om die maatskappy op enige manier te ondersteun.

Mevrou & CoMevrou & Cose dankie vir die tannie t shirt

Het julle ‘n winkel waar ons lesers jul produkte kan koop?


Ja, ons het ‘n plekkie  in ‘n winkel by The Bo-Op Collective in Waalstraat 102 (hoek van Waal en Rosestraat) in die Bo-Kaap, Kaapstad.  Ons verkoop ook elke Saterdag by The Biscuit Mill / Neighbourgoods Market.

Mevrou & Co Mevrou & Co Mevrou & Co

Wie is die “gesig” agter MEVROU & CO.?


Dit sal ek, Catherine, wees … “Die oorspronklike Mevrou”, want ek het die oorspronklike idee gehad en die maatskappy bestuur, maar soos met alle besighede, is daar ‘n span mense. Die & Co wat help om dit alles te laat gebeur, d.w.s. ontwerpers, kleremakers en verkoop personeel.

Mevrou & Co

Vanwaar die inspirasie vir die “Sê-goed”?


Ek het geen idee van waar my idees kom nie, die idees kom net.  Dit is die vloek van my lewe!!!  Niks is altyd normaal nie, en ek hou aan om nuwe dinge te doen. Die realiteit en realisering van my idees is ‘n toets van my oor aktiewe verbeelding. dws.  Dit is baie goed om ‘n goeie idee te hê, maar om iets te maak, kan harde werk wees.  Ek hou van woorde en miskien is dit die rede …?

Ek het ook Afrikaans eerste taal hoërgraad op skool gehad omdat ons bonuspunte gekry om dit te doen.  Maar die waarheid is dat ek Afrikaans en Afrikaners liefhet en die taal is net die beste om iets uit te druk … en alles.  Ek het gedink dat die Joodse “sê-goed” Afrikaans vir sy geld sou hol, maar nie so iets nie.  Afrikaans oorheers en ons kan voortgaan met briljante uitdrukkings en woorde vir jare!!

Mevrou & Co Mevrou & CoMevrou & Co Mevrou & Co

Kan die hemde aangepas word?


Nee!!! Dit is reeds ‘n moeilike besigheid-model met al ons verskillende sê-goed!

Ons voldoen aan baie hoë gehalte en standaarde.  Dit is moeilik om te doen wanneer die lap-handel in flarde is.  Mevrou & Co se T-hempde lyk dalk ‘n bietjie duur, maar daar is ‘n goeie rede hiervoor.  Ons wil graag hê mense moet hulle as ‘n bederf koop. Hulle mag ‘n duur T-hemp wees, maar hulle is ‘n bekostigbare geskenk.  Daar is ‘n hele ervaring in die gee en ontvangs van so bederf en met verpakking, aangesien elke reeks sy eie identiteit het. Die Afrikaanse T-hempde kom in ‘n Sushi-boks en die Joodse Crew-tees kom in ‘n gerookte salmgoud-pak. Mevrou & Co. verkoop ‘n produk wat mense laat gelukkig voel en daardeur mekaar se verskillende kulture te verstaan en geniet. Dit is so spesiaal.

se dankie vir die tannie t shirt    Mevrou & Co se dankie vir die tannie t shirt

Foto Krediet: (Bo na onder)

 • Bianca Messina
 • Natalie Hauman
 • Crystal Birch
 • Savas Couvaras
 • Laureen Rossouw
 • Malinbongwe Tylo
 • East After Noon
 • Jackie Burger
 • Marishka Dennicker
 • Jenna Bruwer
 • Laura Rossouw
 • Luke Antoni
 • Nikki Saint q
 • Sofia Dadourian
 • Sophia Hendricks
 • Agata Landman