Mira Weiner is ʼn plant gebaseerde kosliefhebber

Mira Weiner is ʼn plant gebaseerde kosliefhebber wat ons hier by Mooi Leefstyl al ʼn lank pad mee saam loop.  Toe ons die eerste keer vir Mira ontmoet het, het haar warm persoonlikheid en gasvryheid ons onmddelik verwelkom.  Dit is altyd lekker om by mense te kuier wat ʼn warm gevoel tot hul het.  Dit is met baie groot opgewondenheid dat ons Mira Weiner se plant gebaseerde resepte aan Mooi Leefstyl se lesers bekend stel.

Mira se storie het begin in die pragtige dorp, Mc Gregor net buitekant Robertson.  Dit is in Mc Gregor waar Mira haar lip lek lekker plant gebaseerde resepte ontwikkel en maak!  In die gemaklikheid van haar plattelandse kombuis berei sy haar heerlike resepte voor.  Sy deel ook haar resepte en kos reise met haar aanhangers.  Besoek haar webtuiste vir heerlike plant gebaseerde resepte.   Van haar gunstelling resepte word ook binnekoort bekend gestel op Mooi Leefstyl – in Afrikaans!  So dié van julle wat opsoek is na heerlike resepte, moet jou oog hou op Mooi Leefstyl se resepte kategorie.

By Mooi Leefstyl is ons self baie groot kosliefhebbers.  As mens lekker en gesond eet voel jy ook sommer beter.  Jy het soveel meer energie om jou dag aan te pak.  Dit maak jou gereed vir ʼn produktiewe dag.  Rol af en lees meer oor ons onderhoud met kosliefhebber, Mira Weiner.

Mira Weiner vegan recipes

Vanwaar kom die idee van ʼn kosliefhebber webtuiste:

Vandat ek kan onthou, hou ek van kos en is dit my gelukkige plek om in die kombuis te wees.  Van kleins af het ek graag gekook.  So het ek ʼn storm opgekook, dit was my ma se nagmerrie (omdat ek nie ʼn groot skoonmaker was nie haha).  Ek het aan my denkbeeldige kookprogram-gehoor, met my houtlepel as mikrofoon, verduidelik stap-vir-stap die besonderhede oor wat ek gedoen het.  Ek het altyd gedink dat ek eendag ʼn restaurant sou besit, maar meer vanuit ʼn sakeperspektief as om in die kombuis te kook.

Dan besit en bestuur ek tans twee ondernemings in die gasvryheids-, reis- en wynbedryf wat baie deur die grendeltydperk en die huidige pandemie geraak is. In 2020, tydens die eerste grendeltydperk, het ek ʼn storm begin opkook en my skeppings op my sosiale media-platforms gedeel.  Ek het so ʼn goeie reaksie op hulle gehad en mense het my heeltyd vir resepte gevra, so het my webwerf uiteindelik onstaan.  Ek het my nooit gedink dat dit ʼn nuwe onderneming sou word nie, en ek is baie opgewonde om te sien wat hierdie jaar afspeel.  ʼn Klein silwer randjie uit ʼn uitdagende jaar.

Mira Weiner vegan recipes

Hoe het jou webtuiste ontstaan?

Ek is passievol oor bewuste leefstyl, plantaardige voeding en holistiese genesing.  Miraweiner.com gaan daaroor om mense te inspireer om meer plante te eet wat beter is vir die planeet, diere en ons liggame.  Ek glo regtig dat ons die wêreld deur ons kombuise kan verander.  Klein en groot kombuise regoor die wêreld, en bespaar die planeet een kombuis op ʼn slag.

As jy vriendelikheid en deernis kies, kan ons ʼn verskil maak aan ons welstand.  Ook in die lewens van ander wesens en uiteindelik die lewe van die planeet.  As ons individueel en gesamentlik ons bewustheid kan oopmaak, verskuif en ons vibrasie kan verhoog, kan ons die wêreld een maaltyd op ʼn slag, een happie op ʼn slag, en een kombuis op ʼn slag verander.

Mira Weiner vegan recipes

Mira se persoonlike gesondheidsreis:

My persoonlike gesondheidsreis was lank en uitdagend.  Nadat ek myself in ʼn koma gewerk het (twee ondernemings bestuur vanaf die ouderdom van 24).  So het ek nie na my fisiese of geestelike gesondheid omgesien nie.  Die kers aan albei kante gebrand het, tesame met ʼn paar persoonlike en familietrauma’s, het ek aan ernstige uitbranding en ernstig eadrenale moegheid wat gelei het tot die ergste angs- en paniekaanvalle tesame met PCOS en ʼn lewertoestand.

ʼn Mondvol, ek weet!  Ek het deur ʼn baie donker tonnel gegaan en gevoel dat ek nie anderkant kan uitkom nie.  Ek was liggaamlik, geestelik en emosioneel uitgeput en gebroke.  Hierdie intense uitdaging om my pad terug na die lig te vind, het my gelei op ʼn ongelooflike reis van selfontdekking, transformasiegroei, bewuste leefstyl, genesing met plante en die belangrikste om te leer om my eie gesondheid en welstand te prioritiseer.  Ek hoop dat my reis en my platforms ander sal inspireer om hul welstand nou te prioritiseer, sodat hulle nie noodgedwonge later tyd vir hul siekte moet inruim nie.

Vanwaar kom die liefdie vir plant-gebaseerde voedsel vandaan?

Beslis my ouers!  Ek is gebore uit twee kreatiewe wesens en het grootgeword in ʼn groente-vriendelike huisgesin. Ek is vegetariër sedert my ma se swangerskap met my en is geseënd dat ek nog nooit vis, hoender of vleis geëet het nie.  My ouers is uiters talentvolle entrepreneurs en die inspirasie agter my ondernemingsreis. Hulle is ook albei kreatiewe kokke en ek het grootgeword met invloede van Ayurveda en Macrobiotics.  Die kombuis was altyd my gelukkige plek en waar ek gevoel het dat ek die meeste in my gemengde familie behoort.

Mira Weiner vegan recipesMira Weiner vegan recipes

Mira se voedselfilosofie:

My voedselfilosofie is eenvoudig.  Kos moet heerlik, voedsaam en voedend wees, terwyl dit u liggaam en gees help genees.  Ek is mal daaroor om my gunsteling resepte te skep wat genees. i.p.v. seer, fokus op die vrye kosruimte met allergievriendelike resepte.  So baie van my resepte is gluten- en verfynde suiker, sowel as olie-, neut- en graanvry.  Altyd het ek gedink dat ek as vegetariër gesond eet, maar as ek terugkyk, is dit baie suiwel, verfynde koolhidrate en verwerkte voedsel.  Ek is ʼn totale “foody” en om ʼn plantaardige dieet te eet, was ʼn groot deel van my genesingsreis.  Ek glo regtig aan die gesegde “voedsel is medisyne en medisyne is kos”.

Mira Weiner vegan recipes

Toekoms doelwitte:

‘Ek sien daarna uit om in die gesondheids- en welstandsbedryf te werk. Miraweiner.com bied resepontwikkeling, produkontwikkeling, spyskaartadvies, samewerking met handelsmerke, kook-klasse, kosstyling en professionele kosfotografie en video-inhoud aan.”

Vyf meer feite oor Mira, wat min mense week:

Ek is…

  1. ʼn Plattelandse “pampoen” wat in die middel van nêrens grootgeword het en ek is nog steeds besig om ʼn storm in my klein plattelandse kombuis op te kook
  2. Intellektueel (soortvan), maar het geen gesonde verstand nie, dit is regtig ʼn siekte sonder genesing 😉
  3. Baie liefdevol, vrygewig en goedhartig, maar dit beland my soms in die moeilikheid om almal te probeer tevrede te stel.  Om altyd ander te prioritiseer in plaas van myself, sodat ek alles oor die B-woorde geleer het (nie “Bitch” nie, maar “Boundaries” en “balance”)
  4. Is regtig skreeusnaaks, maar op ʼn soort vreemde en snaakse manier lag ek vir my eie grappies en die meeste van die tyd lag ander saam met my (voeg ʼn ongemaklike pouse in)
  5. Die een wat nie met my sokkies kan slaap nie (ek weet dat ek terapie benodig, maar dit lyk of hulle my nog steeds nie korrek kan diagnoseer nie LOL)

Mira Weiner vegan recipesMira Weiner vegan recipes

Mira se gunsteling resep op haar webtuiste dusver:

‘Dit is soos om ʼn gunsteling kind te probeer kies, haha. Ek is lief vir hulle almal. Ek is beslis lief vir die romerige sampioenpasta en Blomkoolvlerke (Cauliflower Wings).  Vinnige en eenvoudige resepte wat vol smaak is en ook ʼn groot menigte.

Mira Weiner vegan recipes

Plaaslike produkte en ondersteuning:

‘Daar groei ʼn paar goed in die tuin, maar beslis nie genoeg nie, en daarom probeer ek plaaslike handelsmerke en organiese boere soveel moontlik ondersteun. Ons lewer weekliks groente-, vrugte-, kruie- en eetbare blommedosies af. Ek hou ook daarvan dat aanlyn-inkopies soveel toegankliker geword het.  Platforms soos Faithful to Nature and Wellness Warehouse maak inkopies soveel makliker waar u ook al is, selfs in die middel van nêrens soos ek, haha.”

Mira Weiner vegan recipes

Volg Mira Weiner aanlyn:

Besoek Mira Weiner se webtuiste vir heerlike resepte en inspirasie.  Jy kan haar ook volg op Instagram en Facebook, waar sy baie aktief is.

Mira Weiner vegan recipes

Artikel Krediet: