Hawer, keker-ertjies & rooibosbessie sjokolade brownies

sjokolade brownie resep, Hawer, keker-ertjies & rooibosbessie sjokolade brownies

In dié inskrywing deel ons graag met Mooi Leefstyl se lesers ʼn heerlike Hawer, keker-ertjies & rooibosbessie sjokolade brownie resep van Mira Wiener met Mooi Leefstyl se lesers.  Nie net is die brownies heerlik nie, maar ook is hulle gevul met baie gesondheid voordele.

Die maklike resep maak 9 medium grote brownies en neem ongeveer 40 minute op te maak.

Ons lesers kan nou afrol en sien hoe maklik dié heerlike en gesonde sjokolade brownie resep voorberei word.

sjokolade brownie resep, Hawer, keker-ertjies & rooibosbessie sjokolade brownies

Storie en voedings aantekeninge

Dit is een van my gunsteling resepte en dit is die volgende dag nog beter.  Hulle is vinnig en maklik om te maak, en ook ideaal vir feestelike lekkernye.  Die resep het ontstaan tydens die grendeltydperk en was een van my eerste gebakte resep-skeppings.  Hulle kom telkens elke keer ʼn bietjie anders uit, maar hulle is altyd ʼn wenner – taai, sjokolade, fudgerig en lekker!

Dit is ʼn wonderlike allergie-vriendelike bederf.  Ek hou daarvan dat ek kan smul aan iets heerlik.  Wetend dat dit vol voedingstowwe bevat en vry is van al die dinge, insluitend gluten, neute, suiwel, eiers en verfynde suikers.  Hulle is gelaai met hawer, keker-ertjies en rou kakaopoeier, wat beteken dat dit vol voedingstowwe is.

Hawer is baie voedsaam en gevul met vesel, vitamiene en minerale.  Hulle bevat ook baie magnesium, sink en yster. Boonop ondersteun dit die gesondheid van die hart, help die bloedsuikervlakke en help dit met die vertering.  Keker-ertjies is ʼn uitstekende bron van vesel en proteïene, gevul met vitamiene en minerale, yster, sink en fosfor sowel as B-vitamiene.  Dit verbeter spysvertering, bevorder gewig bestuur, help die derm gesondheid, ondersteun die bloedsuikervlakke en kan beskerm teen chroniese siektes.  Rou kakaopoeier is ʼn wonderlike super voedsel en bevat proteïene, vesel, yster, magnesium en kalium.  Dit het ongelooflike voordelig vir die gesondheid.  Insluitend hulp met bloedsuikervlakke, verbetering van sirkulasie, vermindering van inflammasie, verbetering van die brein-funksie.  Dit het ʼn positiewe uitwerking op depressie-simptome en is ʼn natuurlike bui.

ʼn Gesonde sjokolade brownie bederf, laat ons dit dadelik bak ☺

Bestanddele

 • ¾ koppie glutenvrye hawermeel (meng glutenvrye hawer in ʼn meel)
 • ¼ koppie keker-ertjies meel
 • 2/3 koppie klappersuiker
 • ¼ koppie rou kakaopoeier
 • 6 eetl ongeraffineerde (suiwer) klapperolie, gesmelt
 • ½ teelepel koeksoda
 • 1 koppie melk op plantaardige basis (hawer, organiese soja of amandel (indien nie neutvry nie) werk goed)
 • ½ teelepel appelasyn (by die moeder)
 • 1 vlas of chia ‘eier’ (1 eetl gemaalde lijnzaad of gemaalde chia saad met 3 eetl gefiltreerde water)
 • ¼ koppie verfynde suikervrye donker sjokoladeskyfies of grof gekapte sjokolade
 • Handvol swaelvrye gedroogde bosbessies
 • ½ teelepel suiwer vanielje-ekstrak
 • Knippie pienk Himalajasout

Metode

Maak die chia of vlas ‘eier’ in ʼn glas of koppie deur die gemaalde sade en water saam te voeg.  Los dit vir 5-10 minute.  Meng die hawermeel, keker-ertjieblom, rou kakaopoeier, klappersuiker en pienk Himalajasout saam in ʼn bak.  Meng goed.  Plaas die koeksoda in die bak en voeg die appelasyn direk bo-op sodat dit skuim.  Voeg die klapperolie by die mengsel.  Meng die plantmelk, vanielje en die chia- of vlas-eier stadig by.  Sodra dit gekombineer is, voeg die sjokoladeskyfies of grofgekapte sjokolade sowel as die bosbessies by.  Laat die mengsel 5-10 minute staan om te verdik.  Ek gebruik bakpapier, maar u kan ook ʼn bakplaat (19cmx19cm) met ʼn bietjie gesmelte klapperolie olie en die mengsel daarin gooi. Ek gebruik my mini-konveksie-oond om dit vir 20-25 minute op 175°C te bak.  Dit is so maklik en u hoef nie die oond voor te verhit nie!

Laat dit afkoel sodra dit klaar is en bedien saam met die keuse van die toevoegings.  Ek is mal oor hierdie brownie met sout dadels-karamelsous en ʼn skeppie klapperroomys of klapperjogurt.  Dit werk ook uitstekend met ʼn drup van tahini, esdoringstroop, rou kakao-nibs en geroosterde sesamsaad.

sjokolade brownie resep, Hawer, keker-ertjies & rooibosbessie sjokolade brownies