Taai gebakte perskes & nektariene met klapperjogurt & okkerneut-kaneelkrummels

Ons deel in dié inskrywing die lip-lek-lekker Taai gebakte perskes en nektariene met klapperjogurt en okkerneut-kaneelkrummels resep deur Mira Wiener met Mooi Leefstyl se lesers.  Die perfekte somer-nagereg, ideaal vir spesiale vieringe en alledaagse lekkernye. Die resep kan 6 mense bedien.  Voorbereiding proses neem 10 minute en gaarmaak-tyd ook 30 minute.  So in 40 minute kan julle ʼn  lekker en gesonde bederf bymekaar sit.  Perfek as ʼn peuselhappies vir vriende en familie.

Blaai af en geniet die storie en die foto’s sal wys hoe lekker die maklike resep lyk.

Storie en voedings-aantekeninge

Ek is nie die grootste aanhanger van warm weer nie, ek is regtig ʼn totale winter siel, maar ek hou van die goddelike vrugte en groente wat die somer bring.  Perskes en nektariene word plaaslik verbou waar ek woon, en ek hou daarvan om dit deur die seisoene te sien verander.  In die lentetyd is hulle soos dansende ballerinas met hul bloeiende uitrustings en dan weet ek dit is tyd om opgewonde te raak vir geregte wat op steenvrugte geïnspireer is.  Dit bevat baie voedingstowwe en antioksidante, en is ook ʼn goeie bron van vitamien A en C, kalium en beta-karoteen.  Dit het groot voedings-voordele, insluitend die bevordering van die immuunstelsel, die vertering, die help met bloedsuikervlakke, die regulering van die bloeddruk en die verbetering van die hart gesondheid.

Ek hou daarvan om hierdie steenvrugte met tiemie te gebruik uit geur perspektief, sowel as ʼn voedings perspektief.  Tiemie bevat ook vitamiene A en C, mangaan, koper en yster.  Dit is bekend vir sy antibakteriese, antiswam- en anti-inflammatoriese eienskappe, maar kan ook immuniteit bevorder en is voordelig vir hart gesondheid, spanning en bloedsomloop.  Dit is een van my gunsteling kruie om mee saam te werk vir soet- en soutgeregte, sowel as tee.

Bestanddele

  • 5 perskes
  • 5 nektariene
  • 1/3 koppie suurlemoensap
  • 1,5 eetlepel tiemieblare, afgehaal van stingels
  • 3 eetlepels rysstroop

Vir die krummel

  • 1/3 koppie okkerneute
  • 1 teelepel klapper suiker
  • 1 teelepel kaneel
  • Vrygewig knippie sout

Metode

Voorverhit jou oond tot 180C. Sny die perskes en nektariene in die helfte en verwyder die pit.  Meng die suurlemoensap, tiemieblare en rysstroop in ʼn bak.  Klits goed om te meng.  Marineer die vrugte helftes in die sous, bedek albei kante en sorg dat dit goed bedek is.  Voer ʼn bakplaat met perkamentpapier uit en plaas die vrugte op die skinkbord en laat gapings tussen elke helfte.  Bedruip die oorblywende sous op die vrugte en bak 20-25 minute by 180C of tot goudbruin.

Om die krummel te maak, voeg alle bestanddele in ʼn menger of voedselverwerker, ek gebruik ʼn Nutribullet wat ook goed werk.  Pols om ʼn verkrummel te vorm, moenie te veel meng nie, anders word dit ʼn dik pasta.

Kan warm of koud voorgesit word met ʼn skeppie klapperjogurt en ʼn strooi okkerneut en kaneel krummels.


Foto’s verskaf deur Mira Wiener