Velsorg produkte met Suid-Afrikaanse botaniese bestanddele

In dié inskrywing op Mooi Leefstyl deel ons Velsorg produkte met Suid-Afrikaanse botaniese bestanddele.  Almal hou van velsorg produkte wat nie net mooi lyk nie, maar ook doeltreffend is.  Wat jou laat beter voel oor jou skoonheid roetine en jou vel voed.  ʼn Velsorg produk wat jou vel laat glans en tonge laat klap!  Mooi Leefstyl gesels met die stigter van Ash & Mill, Dr Brian Watson.  Hy het in 2017 terug gekeur na Suid-Afrika nadat hy sy pos doktorale genootskap in Materiaalwetenskap en Ingenieurswese aan die Stanford Universiteit voltooi het.

Dr Watson het gewerk aan die ontwikkeling van oplossing verwerkte halfgeleiers en lae koste sonkrag tegnologieë.  Met die doel om sy agtergrond in chemie te benut en passievol daaroor om tuisgemaakte handelsmerke in Suid-Afrika te skep, het Watson Ash & Mill gestig.  ʼn Handelsmerk van hoë gehalte en funksionele velsorg produkte met Suid-Afrikaanse botaniese bestanddele.

Rol af om meer te lees oor ons onderhoud met Ash & Mill en die produkte wat hulle bied.

Storie agter Ash & Mill:

Die naam het twee kern inspirasies.  Die eerste is die chemie van seep.  ʼn Knipoog na die metodes van ouds, waarin seep in die vroeë geskiedenis van Suid-Afrika op plase gemaak is.

Wanneer hout en plantmateriaal verbrand word, gaan die meeste van die bestanddele in vlamme op.  Dan word dit omgeskakel na koolstofdioksied en waterdamp.

Atome soos natrium en kalium bly egter agter in die as.  Hierdie as is grootliks wateroplosbaar en los op om ʼn basiese oplossing te vorm.  Wanneer dit gekombineer en gekook word met olie of vet, sê van ʼn pers of ʼn meule, lei tot die vorming van seep.

Hierdie seepmaak proses het eeue ʼn belangrike rol gespeel in die ekonomie van boerdery in die Wes-Kaap en die Karoo.  Waarin plaaslike fynbos verbrand is om ʼn as te skep wat met skaapvet gekombineer is om seep in die seep-huise op die plase te skep.

Wat belangrik is, is dat die koste van die skape wat gebruik word om die boer se familie en werkers te voed, dikwels verhaal kon word deur die verkoop van seep gemaak van die oortollige vet.

Tweedens het ek my PhD in chemie voltooi aan die Arizona State University wat op Mill laan, in die dorp Tempe lê, en spandeer baie van my tyd om my proefskrif te skryf en die literatuur van my vak te bestudeer by ʼn koffiewinkel in die aangrensende Maple Ash woonbuurt, en so het die naam gepas gevoel.

Inspirasie agter die produkte:

Ek probeer om die visuele en olfaktoriese aantrekkingskrag van natuurlike bestanddele te benut.  Vir my is dit ʼn kreatiewe uitdrukking, baie soos ʼn kuns.

Ek begin deur te dink oor wat ek wil hê die gebruiker moet ervaar, en werk dan om essensiële olies te meng om aanloklike geure te skep.  Van daar af soek ek bymiddels soos rooibos, heuningbos, Franse klei, of verskeie natuurlike afskilfer middels om produk te skep wat ongelooflik ruik, visueel treffend en funksioneel is, wat ʼn heerlike ervaring aan die gebruiker bied.

Ek wil produkte skep wat ongelooflik lyk in ʼn mens se huis, terwyl dit die gebruiker oomblik van pouse en toegewing gee.

Ash & Mill streef ook daarna om die gebruik van eenmalige plastiek te verminder.  Alhoewel dit moeilik is om te bereik, verminder die gebruik van staaf seep die gebruik van plastiek bottels vir eenmalige gebruik aansienlik, terwyl ons hoë skuim skeerseep die vermorsing wat met aërosol skeer skuim geassosieer word, verminder.

Reeks produkte:

In die reeks sepe maak ek meer as 15 verskillende sepe.  Die kern van die besigheid het ons velsorg produkte geword, soos ons voedsame lyf-botter wat watervry is en ʼn ryk mengsel van botter en olies gebruik, insluitend shea-botter, kakaobotter en jojoba- en kremetart olie.  Ons hoë skuim skeerseep kan met ʼn tradisionele skeerkwas tot ʼn ryk skuimerige skuim opgeklop word.  Ons maak ʼn reeks pragtige geurige vloeibare Castile-seep en bied ook ʼn reeks gesig olies vir gevorderde velsorg.

Mees populêre produkte:

Ons Roos-malva, laventel en patchouli lyf-botter was ʼn groot treffer en ons sukkel om dit in voorraad te hou.  Net so was ons roos geranium en petitgrain afskilferende seep met rooi Franse klei ʼn ondubbelsinnige top verkoper in ons reeks sepe.  Vir mans was ons sederhout- en patchouli-afskilfering seep met rooibos baie gewild.

Gemaak in Suid-Afrika:

Ons vervaardig al ons produkte in ons ateljee in Woodstock, Kaapstad.   Anders as baie van die opkomende kosmetiese maatskappye, het ons probeer om ons eie vervaardiging te doen.  Tot dusver het ons kontrak vervaardigers vermy.  Aangesien ons produkte plant gebaseerd is, begin baie van hulle met olies of botters wat gesmelt en/óf gemeng of gereageer word om ons produkte te skep, wat alles met die hand en in klein hoeveelhede gemaak word.

Koop jou gunsteling Ash & Mill produkte hier:

Jy kan Ash & Mill se produkte op hul aanlynwinkel koop.   Op weeksdae kan jy by hul winkel by die Woodstock Exchange in Woodstock koop.   Oor naweke by die Oranjezicht City Farmers Market in Kaapstad.   Hulle hou ook produkte aan in winkels reg oor die land, van Paternoster tot Pretoria.  Volg Ash & Mill op Instagram en Facebook vir hul nuutste produkte en meer nuus oor hul produkte.   Indien jy enige spesifieke vrae het oor hul produkte, kan jy hulle direk ʼn e-pos stuur.

Artikel Krediet:

  • Geskrewe:  Feite verskaf deur Ash & Milll
  • Foto’s:  Brian Watson