Ons gesels met ʼn bekende wewery in Plettenbergbaai

Ons gesels met Mungo, die bekende wewery in Plettenbergbaai.  By Mooi Leefstyl het ons ʼn sagte plek vir mooi goed.  Maak nie saak of dit vir jou tuiste of jou klerekas is nie.  Solank as wat dit mooi is, trek dit ons aandag.  Mungo het geen bekendstelling nodig nie.  In hierdie artikel gesels ons oor hoe alles begin het en watter produkte hul vandag bied.

As jy hou van mooi teksture en kleure, dan is hierdie artikel die een vir jou.  Mungo vervaardig ʼn groot verskeidenheid produkte.  Van tuis ware tot mode items.  Hulle produkte is uniek en het Mungo se stempel van goeie gehalte produkte op.

Mungo dateer terug na 1998, toe die besigheid gestig is.  Nou ʼn hele paar jaar later werk die stigter nogsteeds in die besigheid saam met sy kinders, Dax en Tessa.  Lees meer oor ons onderhoud met Mungo hieronder.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Die storie agter Mungo:

Stuart Holding het Mungo in 1998 gestig.  Hy is steeds betrokke saam met sy kinders Dax en Tessa.

Mungo is ʼn ou tekstiel term – ’n vilt materiaal gemaak van die gekerfde vesel van hergebruikte wollap.  Basies hergebruikte lap genaamd ‘shoddy’.  Die proses is later beter verwerk om ʼn fyner, hoër kwaliteit lap genaamd ‘mungo’ te skep.  Om eerlik te wees, die teenoorgestelde van wat Mungo probeer bereik!

In 1998 het meester wewer, Stuart Holding, in besit van twee gerestoureerde antieke weefgetoë gekom.  Hy het hierdie weefgetoë gebruik om beperkte lopies pragtige huisware-tekstiele te weef uit wat hy sy ‘werkende weef museum’ genoem het, ʼn ou skuur waar verbygangers hom kon sien werk nie.  Hy het die gevolglike klein tekstiele in sy vrou, Janet, se winkel verkoop.  Gou het die aanvraag die verkope oortref en Mungo het produksie uitgebrei na ʼn meule wat in ʼn ou melkery gebou, ʼn paar kilometer verder gehuisves is.  Van daar af het Dax en Tessa in 2011 by die besigheid aangesluit en Mungo het sedertdien voortgegaan om te groei.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Inspirasie agter Mungo reeks produkte:

Mungo is gestig deur baie praktiese mense, so inspirasie kom uit die alledaagse lewe.  Honde, kinders, strand, woude!  Om in Plettenbergbaai te woon, leef jy in ʼn noue verhouding met die buitelewe ons na funksionele items trek. Dit is belangrik dat hierdie produkte goed ontwerp en van goeie gehalte is.  Dit dui ook daarop dat huise ons heiligdomme is, wat produkte met ʼn lae omgewings voetspoor produseer.  Gebruik slegs natuurlike vesels in die produkte en mees onlangs gesertifiseerde organiese katoen waar hulle kan.

Mungo werk ook binne die grense van wat die masjinerie kan weef, wat dikwels deur antieke weefwerk geïnspireer is.  Die verhouding van weef en kleur hou dit opwindend.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Mungo se reeks:

Nogal baie.   Die reeks bestaan uit ongeveer 60 verskillende produkte, wat kleur- en grootte variasies uitsluit!  Dié fokus is huisware tekstiele en dit wissel van handdoeke, tafellinne, kombuis linne, beddegoed, komberse en gooie. Met ʼn bietjie klere.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Mees populêre produk:

Die plat-geweefde handdoeke.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Plaaslik vervaardig in Plettenbergbaai:

In November 2017 het die Mungo-meule op die terrein van Old Nick Village in Plettenbergbaai geopen, langs hul vlagskip winkel.  Voor dit was die produksie in The Crags op ʼn ou melkplaas en in die Working Weaving Museum by Old Nick geleë.

Die meule is die hoogtepunt van hul toewyding tot ʼn oop en deursigtige produksie. ʼn Unieke gebou, ontwerp deur Dax en Stuart Holding.  Dit huisves die florerende middelpunt van Mungo-produksie.  Oop vir die publiek.  Hier kan jy meer leer oor hoe hulle hul tekstiele maak en kyk hoe die span wewers en naaldwerksters hul vaardige werk doen.

Mungo het ’n aantal stappe in die produksieproses om vir jou die beste gehalte tekstiele te verskaf. Of dit nou op die antieke weefgetoë of die gerestoureerde Dorniers geweef is, hulle sorg by elke stap om die beste kwaliteit en afwerking te verseker.  Die proses is ʼn reis van die lap, en die baie hande wat aan jou Mungo-produk sal raak, van die begin van die ontwerp, tot die vaardige span “warpers”, wewers, inspekteurs en naaldwerksters.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Koop jou Mungo Produkte:

Mungo het 4 kleinhandel winkels in Suid-Afrika. Plettenbergbaai, Old Nick Village.  Kaapstad, 78 Hout St CBD & High Constantia.  Joburg, 44 Stanley.

Besoek Mungo se aanlynwinkel om jou produkte te bestel. As jy wil kyk na hul winkel in die VSA, klik hier.  Indien jy in Europa is, klik hier vir hul Europese webtuiste.

Om meer van Mungo se produkte te sien, besoek hul Facebook blad en Instagram.

ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles ethically woven textiles

Artikel Krediet:

  • Foto’s:  Verskaf deur Mungo
  • Antwoorde:  Tessa Holding (Creative Director)
  • Geskrewe:  Verwerk deur Mooi Leefstyl