Stewels wat ʼn moet is om te hê

Hier by Mooi Leefstyl deel ons ROF-Style se stewels wat ʼn moet is om te hê!  Ons gesels met Laura Struik, die stigter en brein agter die besigheid, ROF-Style.  Kom ons gaan ʼn hele paar jaar terug, 7 jaar om presies te wees.  Laura het Leopold in Suid-Afrika ontmoet onder ʼn akkerboom, in Wellington.  In Maart 2020, in die middel van die grendeltydperk het hulle ROF-Style bekendgestel aan die publiek.

As jy ʼn paar stewels soek wat gemaak is vir enige terrein in Suid-Afrika, dan is hierdie artikel vir jou bedoel.  By Mooi Leefstyl is ons self gek oor ʼn mooi stewel.  Dit is ʼn mode item wat jy by amper alles kan dra en dit kan informeel of formeel voorkom.  ROF-Style se stewels word hand gemaak in Suid-Afrika en word wêreld wyd verkoop.

Die stewels is nie net van ʼn goeie kwaliteit nie.  Dit is ook mooi op die oog.  Hierdie stewels is gemaak met die doel vir dit om te hou vir die lang termyn.  Hulle stewels is beskikbaar vir dames en mans!  Rol af om meer te lees oor ROF-Style.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Die storie agter ROF-Style:

Dit het sewe jaar gelede begin toe Laura en Leopold mekaar onder ʼn pragtige akkerboom in Wellington, Suid-Afrika, ontmoet het.
Wat as ʼn vriendskap begin het, het gou meer geword en hulle het saam in die lewendige stad Amsterdam ingetrek.  Albei het egter op die platteland grootgeword en het die natuur gemis.  Ná jare se fantaseer oor ’n lewe in Suid-Afrika, het hulle besluit om in 2019 hul droom na te streef.

Terwyl hulle in een van die mees rowwe, maar terselfdertyd nuwerwetsste plekke op aarde gewoon het, het hulle besef hulle het iets gemis: ’n Paar stewels wat ’n mens in elke gemaklike omgewing kan dra.

Dit het Laura en Leopold geïnspireer om ROF-Style te stig.  ROF kom van die Afrikaanse woord vir ‘rowwe’.  ʼn Handelsmerk wat staan vir vryheid, (buitelug) avontuur en van die gebaande pad. Ongepoleerde, ferm en tydlose stewels, met die hand gemaak deur passievolle plaaslike vakmanne.  ’n Manier om handgemaakte stukke uit Suid-Afrika na die wêreld te bring.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Inspirasie agter die produkte:

Laura en Leopold is geïnspireer deur beide die natuur (en hul liefde vir die Karoo), sowel as deur die plaaslike Suid-Afrikaanse gemeenskap te ondersteun.  ROF-styl se stewels word handgemaak deur plaaslik opgeleide vakmanne.  Deur hulle ʼn ambag te leer en hulle van billike lone te voorsien, ondersteun ROF-Style indirek die plaaslike gemeenskap.  ROF stewels verkoop in Suid-Afrika, sowel as oorsee, en die wins word terug in die Suid-Afrikaanse ekonomie belê.

Daar is geen seisoenale versamelings nie.  Dié handelsmerk wil mense inspireer om te belê in hoë kwaliteit skoene wat jare lank hou.  ROF se eerste model is vernoem na die Tankwa Karoo Nasionale Park, die plek waar Laura en Leopold hul eerste paar handgemaakte ROF-Style-stewels na die AfrikaBurn-fees gedra het.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

ROF-Style se reeks van produkte:

Die reeks bestaan uit een klassieke styl “biker boot” wat in 3 kleure kom.

Die klassieke bruin Tankwa-stewel van alle tye is die kern van die versameling: dit is waarmee ROF-Style oorspronklik begin het.  Hierdie stylvolle bruin stewel pas in by bykans enige kleur uitrusting en laat jou deftig lyk met ʼn tikkie kontemporêre, plattelandse lewe daarbinne ook.

Die klassieke swart Tankwa-stewel van alle tye is ʼn top verkoper.  Hierdie swart skoonhede kanaliseer daardie rowwe “biker”-atmosfeer en vorm die stelling maker van jou uitrusting.

Die nuwe 2022-kleur Tankwa-stewel is die perfekte “allrounder”.  Somer óf Winter, hierdie konjak stewel kan moeiteloos onder jeans gestileer word.  Dit kan ook saam met ʼn paar ligte linne stukke gedra word.

Geïnspireer deur die ryk Afrika-grond is hierdie stewel gemaak vir pad uitstappies, hou van avontuur en is ʼn noodsaaklike toevoeging tot ʼn tydlose klerekas.  Laura en Leopold het die eerste keer die stewels by hul troue in Suid-Afrika gedra.

Die dik sool laat almal op hul voete staan en maak hierdie bonkige stewel net so gemaklik soos dit koel is – ʼn moet vir elke man en vrou!  ROF se Tankwa-stewel kan die hele seisoen gedra word – die binneste leer sool hou voete warm in die winter en nie sweet in die somer nie.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Mees populêre produk:

Die klassieke swart Tankwa-stewel van alle tye is ʼn top verkoper.  Maar die nuwe konjak kleur wat begin vanjaar vrygestel is, neem vinnig daardie plek oor.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Plaaslik vervaardig:

By ROF-Style word alle komponente (behalwe die gespes) plaaslik verkry, om ʼn laer koolstof voetspoor te verseker.  Suid-Afrikaanse plant gelooide leer word gebruik en die stewels word in die Oos-Kaap, deur plaaslik opgeleide vakmanne met die hand gemaak.  ROF-stewels word in kleiner groepe met die hand gemaak, dit help om oor voorraad te voorkom en daarmee saam die vermorsing van kosbare grondstowwe.  Die Suid-Afrikaanse Nguni-leer is ongepoets, ferm en handgemaak in ROF-stewels deur passievolle plaaslike vakmanne.  Video’s agter die skerms van die proses word gereeld op Instagram gedeel sodat mense hierdie unieke manier van skoene maak kan sien.

Variasies in kleur, skakering, tekstuur en vorm is ingewortel aan handgemaakte leerstewels.  Dit beteken dat elke paar uniek en enig in sy soort is.  Die natuurlike manier van looiery laat die leer toe om die meeste van sy oorspronklike kenmerke te behou en met die regte sorg verouder dit goed met verloop van tyd.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Koop ROF-Style se produkte:

ROF-Style Tankwa Boots kan op hul aanlynwinkel gekoop word en wêreldwye aflewering is beskikbaar.  As jy enige spesifieke vrae het oor hul stewels kan jy hulle ʼn e-pos stuur.

Vir die wat die stewels wil aanpas kan ROF-Style by die Oranjezicht City Farm mark op Saterdae, 08:15-14:00 en Sondae, 09:00-14:00 vind.

Wil jy meer sien van ROF-Style?  Volg hulle op Instagram en Facebook vir meer styl idees.

High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa High quality handmade boots from South Africa

Artikel Krediet: